Oxelö energi har gått ut och varnat oxelösundarna för bedragare som utger sig komma från Oxelö energi.

– De utger sig för att sälja elavtal i vårt namn, men det är falska försäljare. Oxelö energi säljer inte el, säger Per Koman Alm som är vd för Oxelö energi.

Bolaget äger och driver elnätet – men har inget med själva elförsäljningen att göra. Däremot är de delägare i Bixia som säljer el till abonnenter i Oxelösund.

– Det är ett par av de här händelserna som har blivit polisanmälda och det är säkert fler personer som fått påhälsning, men inte anmält det. Vi vet inte vad de är ute efter. Om de försöker sälja falska avtal eller vill något annat. Man kan alltid be någon som säger att de kommer från oss att visa legitimation. Men om de försöker sälja elavtal är det något skumt, fortsätter Koman Alm.

Det är inte första gången någon under falska förespeglingar försöker använda sig av Oxelö energis namn. För en dryg månad sedan gick bolaget ut och varnade för att ett företag ringt runt och påstått sig ha avtal med kommunen för att utföra spolning av ledningar, något som inte stämde.

– Vad jag förstår så är det några aktörer som säger att de utför uppdrag i vårt namn, men det gör de inte egentligen. Det här är ju någonting som verkar hända på flera platser i Södermanland just nu, sa Jonny Jakobsson, VA-chef vid Oxelö energi då.