Bakom utmärkelserna står organisationen Företagarna Nyköping/Oxelösund.

Pristagarna har blivit nominerade av kunder och andra företagare och det blev Magnus Redlig och Bilpunkten som korades till årets företagare i Nyköping, 2019.

– Jätteroligt! Jag vet ju inte vilka som har nominerat oss, men vill verkligen rikta ett stort tack till dessa personer, säger Bilpunktens ägare Magnus Redlig som vill lyfta fram hela personalens arbetsinsats.

Artikelbild

| Magnus Redlig (mitten) och Bilpunkten blev årets företagare i Nyköping 2019 och Daniel Karlsson (till höger), Materialhantering och logistik i Oxelösund, utnämndes till motsvarigheten i Oxelösund.

– För oss var 2019 ett väldigt bra år. Vi har en utvecklingsplan som vi börjar se resultatet av, vi vill fortsätta växa men inte för snabbt. Snarare långsamt och långsiktigt.

För tre år sedan flyttade Bilpunkten till Gumsbacken vilket har blivit ett rejält lyft för företaget som är inriktade mot försäljning av nyare begagnade bilar. 

– Dels är vi på ett ställe där vi är mer synbara, och våra ytor har blivit större. Det finns även yta att växa på och det räknar vi med att försöka fortsätta göra. Vi har väldigt mycket spännande på gång under 2020, men vad kan vi inte gå ut med än.

Sex personer jobbar i dag på företaget.

– Och i dagsläget är vi nöjda såhär, vi har vuxit med en person per år sedan vi flyttade hit.

Under galan delades även fler priser ut, årets unga företagare blev Christoffer Haglund som är grundare till Bygg och markelit AB. Årets företagare i Oxelösund blev Daniel Karlsson, Materialhantering och logistik i Oxelösund. Nyföretagarcentrum delade ut pris årets nyföretagare, det blev Therese Brandell med sin verksamhet Blomstrande Brandell.