Musiken pumpar intensivt men överröstas klart av Magnus Thells tydliga stämma när han instruerar och peppar de tio seniorerna från Thorsmangänget som är med på träningen den här dagen.

Klockan är strax efter 07 men gänget är härdat, de har träffats fredagsmorgnar i snart 24 år för gemensam träning och frukost innan arbetsdagen.

Som namnet antyder så jobbade (nästan) alla på Thorsman i Nyköping och det var Kenneth Thell som tog initiativet.

Artikelbild

| Kicki Asplund, Rita Andersson och Kenneth Thell hugger in på frukosten efter ett hårt träningspass.

– Jag tänkte att det vore kul att få igång ett gäng, och just att skulle vara ett morgongäng. Det blev så populärt att till och med ledningsgruppen var med och körde spinning, säger Kenneth, nu 71 år gammal.

Han fortsätter:

– Jag bodde i Oxelösund då och cyklade till Nyköping och köpte bröd, sedan åkte jag och tränade, innan jag cyklade till Thorsman. Då var man riktigt vältränad, säger Kenneth och skrattar.

Thorsmangänget har fått god hjälp av Kenneths brorson Magnus Thell som lett träningen ända sedan starten.

Artikelbild

| Mest rutinerad i träningsgruppen: Klaus Beck.

– Vi börjar alltid med spinning för att höja pulsen, sedan försöker vi hitta på olika saker och jobba med balans och styrka.

– Det är jätteroligt och nyttigt både kroppsligt och mentalt. Dessutom är det en jäkligt härlig grupp, säger Magnus.

För många låter det kanske som en ren pina att starta dagen med träning, men tröskeln behöver inte vara så hög när man väl bestämt sig.

– Det svåraste att ta sig dit. Är man väl på plats så är det svåraste gjort, säger Magnus Thell.

Kicki Asplund har varit med och tränat i ungefär 12 år. Fredagar klockan 06.06 piper väckarklockan.

– Och då är det bara att kliva upp, för en timmes "utskällning". Det är verkligen ingen husmorsgymnastik, säger Kicki skämtsamt.

– Magnus är väldigt duktig på att få en att ge allt, alla ger järnet på sin nivå, intygas det från frukostbordet bredvid.

Några medlemmar har tillkommit och några har fallit av genom åren, nu är de 13 stycken i Thorsmangänget. Med tiden har det också skapats en stark gemenskap utöver fredagsträningen med allt från bowling till grillkvällar - och en och annan resa.

– Vi var och såg Rolandz (med Robert Gustafsson som frontfigur) i Göteborg. Vi spinner nämligen till en av deras låtar så då tyckte vi att det vore kul att åka dit och titta, säger Kicki Asplund och fortsätter:

– Det är gruppen som gör det, vi har jätteroligt tillsammans och man känner verkligen att det ger något.