På en festlig gala på Södertuna Slott på lördagskvällen utsågs Andreas Norlin och Jessica Norlin på Stopp Matmarknad/Hemköp till Årets Företagare i Gnesta 2020. Priset delades ut av Företagarna i Trosa-Gnesta. Andreas Norlin tog emot utmärkelsen ensam. 

– Det är superroligt. Vi kämpar för att ha en riktigt bra butik för Gnestaborna. Inte bara det, utan en riktigt bra arbetsplats också, sa han. 

Årets Företagare i Gnesta går nu vidare till Sörmlandstävlingen. Vinnaren därifrån går sedan vidare till den nationella finalen av Årets Företagare. 

– Kul att få fortsätta tävla också, även om det nog är bäst att vinna på hemmaplan, sa Andreas.

Hundra deltagare på näringslivsgalan bjöds på trerättersmiddag med lokala delikatesser och underhållning med showgruppen Diamanterna och husbandet Baccus. Konferencier var Bitte Appelqvist. 

Vid galan delades fler priser ut. Daniel Bentancor på Gnesta Chark AB utsågs till Årets Nyföretagare 2020. 

– Tack för stödet det här året, sa han vid prisutdelningen.  

Mattias Larsson på Gnesta Järn & Färg prisades som Årets Profil och Arne Andersson i Blacksta by tog emot LRF:s kommungrupps Landsbygdspris 2020. 

– Är man bonde blir man synad, men nu har jag blivit sedd! sa Arne Andersson när han tog emot utmärkelsen.

Gnesta Näringslivsgala är ett samarbete mellan Gnesta kommun, Företagarna Trosa-Gnesta, Gnesta Handel, LRF och Södertuna Slott.