På lördagskvällen ägde Gnesta Näringslivsgala rum på Södertuna Slott. Arrangemanget är ett samarbete mellan Gnesta kommun, Företagarna Trosa-Gnesta, Gnesta Handel, LRF och Södertuna Slott. 

En av deltagarna på galan var Helen Strid från Söberg & Söderström Rör: 

-Det är kul att träffas just i den här miljön. Det är roligt att få träffa alla som man ser dagligdags i handel under såna här förhållanden, säger hon. 

Artikelbild

| Johan Rocklind (S), kommunstyrelsens ordförande och Sven Anderson (M), ordförande i kommunfullmäktige. -Det är roligt att samla så här många företagare på ett ställe, säger Sven.

En annan deltagare var Johan Rocklind (S), kommunstyrelsens ordförande.  

– Vi märkte för ett antal år sedan att mötesplatser och forum och träffas var någonting som efterfrågades väldigt starkt från företagare. Galan blev en av lösningarna på det och det blev också en väldigt trevlig tillställning, säger han. 

Kvällen började med mingel på slottet varefter de cirka 100 deltagarna förflyttade sig till flygeln Hertig Karl där kvällens konferencier Bitte Appelqvist tog över. 

Till förrätt fick deltagarna ravioli med kanin från Stjärnhov. Varmrätten bestod av fjällröding med linderödsgris från Årby gård. Desserten utgjordes av chokladmousse med hallon. 

Artikelbild

| Helen Strid, Söberg & Södertröm Rör och Kajsa Kromnér, företagskonsult. -Jag tycker galan är fantastisk. Att kunna samla de här fantastiska företagarna som finns i den här kommunen, säger Kajsa.

Showgruppen Diamanterna bjöd på underhållning under middagen. Senare på kvällen stod bandet Baccus för dansant covermusik. 

Under kvällen utsågs Andreas Norlin och Jessica Norlin på Stopp Matmarknad/Hemköp till Årets Företagare i Gnesta 2020. Mattias Larsson på Gnesta Järn & Färg utsågs till Årets Profil och Daniel Bentancor på Gnesta Chark AB till Årets Nyföretagare. Arne Andersson från Blacksta by fick LRF:s Landsbygdspris.